Hoe maak ik een nieuwe pagina aan?

Dit is een algemeen stappen plan over hoe je een nieuwe pagina aanmaakt. Elke website heeft eigen, unieke instellingen en kan dus afwijken van de stappen die hier genomen worden. We maken tennslotte maatwerk websites.

Nieuwe pagina aanmaken

Klik op nieuw

Als je bent ingelogd in WordPress dan kan je snel een nieuwe pagina aanmaken via de top balk. Via de hover + nieuw kun je snel een nieuwe pagina of andere post type aanmaken.

Geef een titel op

Aan de hand van de titel wordt ook de permalink gegenereerd. Mocht je de titel aanpassen dan is het ook aan te raden om de permlink opnieuw in te stellen. Dit doe je door naast de permalink op Bewerken te klikken en het veld leeg te maken. Daarna klik je op Ok. Doe dit alleen als de pagina nog niet lang bestaat, want anders is de oude permalink al geïndexeerd door zoekmachines.

Geef de header details op

Zoek het blok met de titel Header. Hier kan je de gegevens voor de header ingeven. Wat je kan ingeven verschilt per website. O.a. de volgende items kun je hier mogelijk instellen:

• Type header kiezen
  • Afwijkende titel ingeven
  • Subtitel ingeven
  • Knop instellen

Stel de uitgelichte afbeelding in

Aan de zijkant zie je Uitgelichte afbeelding. Hier kies je de belangrijkste afbeelding van de pagina. Vaak wordt deze in de header getoond (wijkt af per website). Ook wordt deze afbeelding gebruikt als preview als je de pagina URL deelt op social media.

Vul de content

Vul de content van de pagina. Meestal doe je dit met behulp van de Brabo Composer.

Opslaan

Vergeet de pagina niet (tussentijds) op te slaan door op Publiceren of Bijwerken te klikken.