Yoast SEO gebruiken

Yoast SEO is wereldwijd de meeste gebruikte Search Engine Optimization (SEO) plugin voor WordPress. Elke website die wij ontwikkelen leveren we op met deze plugin. Yoast is onmisbaar om grip te krijgen op je weergave en positie in Google.

Algemene instellingen Yoast

Wij zorgen ervoor dat alle instellingen van Yoast kloppen. Zo stellen we de bedrijfsgegevens en social media accounts in en bepalen we welke pagina's in de sitemap komen. Deze sitemap melden we ook aan bij Google en Bing. Hier hoef je dus zelf niks aan te doen. Wat wel belangrijk is om voor elke pagina de juiste metadata op te geven.

Metadata

Metadata is heel belangrijk voor SEO. Deze data wordt door zoekmachines gebruikt om pagina's beter te indexeren. Tegenwoordig zijn er twee meta data die van belang zijn.

Meta-titel

De titel welke Google toont in de zoekresultaten. Neem hierbij de volgende regels in acht:

• Gemiddeld 55 karakters
  • Zoekterm waar mogelijk aan het begin
  • Bedrijfsnaam aan het einde
  • Uniek en relevant
  • Sluit zo goed mogelijk aan bij de intentie van de gebruiker
  • Verdien de klik

Meta-omschrijving

De tekst in Google die onder de titel staat. Neem hierbij de volgende regels in acht:

• Gemiddeld 164 karakters op desktop en 120 karakters op mobiele apparaten
  • Schrijf belangrijkste info tussen 110/120 karakters
  • Zie het als een advertentie
  • Afwijkende tekens en emoji’s mogen 👍

Voorbeeld metadata in Google

Metadata per pagina instellen

Bewerk de pagina

Bewerk de pagina waar je metadata een wilt toevoegen. Hier vind je een blok met de titel Yoast SEO. Je ziet hier een voorbeeld van hoe de pagina als zoekresultaat in Google getoond kan worden. Dit is een voorbeeld, Google kan ervoor kiezen dit op een andere manier te tonen.

Snippet bewerken

Als je op Snippet bewerken klikt, kan je de titel en omschrijving aanpassen. Het aantal tekens wordt bijgehouden middels de balk die onder meeloopt. Probeer deze groen te houden, anders gebruik je te weinig of juist teveel tekens. De slug kan je in de meeste gevallen omngemoeid laten.

Ook kan je slim gebruik maken van variabele zoals scheidingsteken of site-titel. Als deze worden aangepast veranderen ze overal mee.

Overzicht

Op de overzichtspagina kun je snel zien welke pagina's je al hebt voorzien van meta-data. Je kan dit aanzetten bij Scherminstellingen en daar SEO-titel en Meta-omschrijving aanvinken.