Hoe lever ik teksten aan?

Zonder goede teksten, geen goede website. Sterke content is van levensbelang. Maar hoe zorg je ervoor dat wat er geschreven wordt naadloos integreert in je website? En hoe zorgen we ervoor dat dit proces soepel verloopt? Hieronder leggen we het uit:

Design als uitgangspunt

Ga niet zomaar schrijven maar houdt het gemaakte design als uitgangspunt in je hoofd. Kijk goed naar de opbouw, de diverse contentblokken die er zijn om een pagina op te maken en schrijf op basis hiervan je teksten.

Tekstlengte

Let op de tekstlengte zoals deze in het design staan weergeven. Hier is tenslotte over nagedacht en dit zorgt voor een fijne balans tussen beeld en tekst. Probeer je hier dus ook aan te houden.

Titels en subtitels

Besteed extra aandacht aan het schrijven van titels en subtitels. Deze namelijk goed voor SEO. Maar ze zorgen ook voor een scanbare pagina voor de bezoeker. Ook hier kun je weer het gemaakte design als leidraad aanhouden.

Yoast

Een goede webpagina is pas af als ook de benodigde meta-gegevens voor SEO zijn ingevuld. Per pagina is het dan ook van belang dat deze worden geschreven. Onderstaand format zou je hiervoor kunnen aanhouden:

Title
E-commerceplatforms en webshops | Studio Brabo

Description
Studio Brabo helpt je met een e-commerceplatform dat uitblinkt. In aanbod, in klantbeleving, in service. Zo verkoop je door design. Welke ambitie heb jij?

Teksten aanleveren

Studio Brab vult de website op hoofdlijnen, we maken de benodigde pagina's aan. Bouwen de navigatie en footer op en voorzien een aantal pagina's van content. Zo hoef je niet op nul te beginnen met het vullen van de content en dat zorgt voor een snellere start.

Om dit zo efficiënt mogelijk te kunnen doen vragen wij om de content zo aan te leveren:

  • Aanleveren in een word-document (.docx)
  • Zet iedere pagina in een apart word-document of aparte bladzijde
  • Zorg dat er geen extra opmaak in het word-document zit
  • Start iedere pagina met de naam van de pagina + YOAST SEO deel.
  • Geef duidelijk koppen, titels en eventuele links aan.