Een Google Maps API-sleutel maken

Om Google Maps te laten werken op de website heb je een geldige API sleutel nodig. Aan de hand van deze sleutel houd Google bij hoeveel keer er een map wordt opgevraagd. Elke keer als er een map wordt opgevraagd kost dit 0.007 USD. Maar omdat je op elke Google account maandelijks $200,- gratis tegoed krijgt is het in de praktijk vaak gratis in gebruik. Meer informatie over de Google Maps tarieven.

Dit betekend wel dat elke klant een eigen Google account nodig heeft. Dit kan je makkelijk zelf aanmaken met onderstaand stappenplan.

Google Account

Om te beginnen heb je een Google account nodig. We gaan er vanuit dat je dit al hebt, voor bijvoorbeeld e-mail, Google Analytics of Google Ads.

Facturatie aanzetten

Om Google Maps te laten werken moet facturatie aangezet worden. In de praktijk wordt er niks gefactureerd als je onder de limiet van $200,- per maand blijft.

Google Cloud Service account aanmaken

Ga naar de Get Started pagina van Google Cloud Console en klik vervolgens op de KOSTELOOS UITPROBEREN knop op de pagina. Je wordt doorverwezen naar een pagina waar je kunt inloggen.

Stap 1 van 2

In het volgende scherm, Stap 1 van 2,  kun je je gegevens invullen. Als land kies je Nederland, je vinkt de checkbox voor de Servicevoorwaarden aan zodra je dit allemaal hebt gedaan kunt u op de knop DOORGAAN drukken.

Stap 2 van 2

Vul bij Stap 2 al je bedrijfsgegevens in. Je kunt kiezen uit een zakelijk of persoonlijk account. Vul voor een zakelijk account ook bedrijfs- en BTW-gegevens in.

Kies vervolgens een belaatmethode. Je kunt kiezen voor bankafschrijving of creditcard. Vul hier de gevraagde gegevens in. Bij bankafschrijving moet je de gegevens nog laten verifiëren.

Klik hierna op MIJN KOSTELOZE PROEFPERIODE STARTEN

E-mailverificatie

Je ontvang een e-mail van Google met een verificatielink. Na deze stap is je account gereed om te worden gebruikt.

Rechten geven aan Studio Brabo

Om API sleutels te kunnen aanmaken in je account hebben we hiervoor rechten nodig. Zo doe je dit:

Identity & Organisation

Open het navigatiemenu (hamburgermenu links bovenin) en ga naar IAM & Admin. In dit submenu klik je op Identity & Organisation.

Set permissions

Op de pagina Identity & Organisation klik je op de knop SET PERMISSIONS

Permissions for organisation

Op deze pagina zie je alle gebruikers die toegang hebben. Klik op ADD om een nieuwe gebruiker toe te voegen. Vul in het veld New members bram@studiobrabo.nl in. Kies bij Select a role Project -> Editor en vink Send notification email aan. Klik op Save.