Batch resizen (XnConvert)

Converteren in Batch

Als je veel afbeeldingen tegelijk gaat uploaden is het handig om deze middels een applicatie om te zetten naar het juiste formaat. Dit bespaart veel uploadtijd en schijfruimte op de server.
Wij raden aan om bijvoorbeeld de tool XnConvert te gebruiken.

Download

Dit is voor zowel Windows als macOS een gratis software.
Download XnConvert 👈🏼

Batchinstellingen

Om snel aan de slag te kunnen met XnConvert kun je de juiste instellingen importeren. We gaan uit van de volgende instellingen:

Instellingen

• Breedte van afbeeldingen van 2600px.
  • Hoogte is variabel
  • 97% compressie.

Download

Om het makkelijk te maken kun je hier de instellingen downloaden.
Download XnConvert instellingen 👈🏼

Conversie uitvoeren

Instellingen

Download hierboven de juiste instellingen en laad ze in bij XnConvert. Vervolgens selecteer je de afbeeldingen of sleep je ze er simpel in.

Output

Selecteer in het tablad Output  een map waar de geconverteerde afbeeldingen in geplaatst mogen worden. Zo worden de originele afbeeldingen niet overschreven.

Converteren

Klik op Convert en het proces zal beginnen