Afbeeldinghandleiding

We hebben het gebruik van afbeelding voor je nieuwe website zo makkelijk mogelijk gemaakt. Toch is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden om tot een zo’n optimaal mogelijk resultaat te komen.

De perfecte afbeelding voor web bestaat niet. Of de afbeelding is te groot en laad langzaam, of de afbeelding is te klein en daardoor onscherp. Wij proberen hier steeds de perfecte balans in te vinden door verschillende technieken te hanteren:

• Er worden binnen WordPress automatisch meerdere versies van de afbeelding gegenereerd. Afhankelijk van de schermgrootte en internetsnelheid bepaalt de browser van de bezoeker of het een grote of juist kleinere afbeelding laad.
  • Alle afbeeldingen worden na uploaden naar een externe server gestuurd. Hier worden de afbeeldingen volgens geavanceerde algoritmes gecomprimeerd. (Alleen van toepassing i.s.m. onze serviceovereenkomst). Dit scheelt soms wel 80% van de bestandsgroote zonder zichtbaar kwaliteitsverlies.

Om deze technieken zo goed mogelijk te laten werken dien je bij het uploaden van uw afbeeldingen aan een aantal voorwaarden te voldoen:

Voorwaarden afbeeldingen

• Gebruik zoveel mogelijk JPG als bestandsformaat.
  • Gebruik alleen PNG als transparantie in de afbeelding noodzakelijk is.
  • Altijd 2050px breed.
  • Hoogte is variabel.
  • Een compressiekwaliteit van rond de 97%

Converteren in Batch

Als je veel afbeeldingen tegelijk gaat uploaden is het handig om deze middels een applicatie om te zetten naar het juiste formaat. Dit bespaart veel uploadtijd en schijfruimte op de server.

Wij raden aan de tool XnConvert te gebruiken. Dit is voor zowel Windows als macOS is gratis software.

Batch instellingen

Om snel aan de slag te kunnen met XnCOnvert kun je de juiste instellingen importeren. We gaan uit van de volgende instellingen:

• Breedte van afbeeldingen van 2050px.
  • Hoogte is variabel
  • 97% compressie.

Conversie uitvoeren

Instellingen

Download hierboven de juiste instellingen en laad ze in bij XnConvert. Vervolgens selecteer je de afbeeldingen of sleep je ze er simpel in.

Output

Selecteer in het tablad Output  een map waar de geconverteerde afbeeldingen in geplaatst mogen worden. Zo worden de originele afbeeldingen niet overschreven.

Converteren

Klik op Convert en het proces zal beginnen